ZHP12 Campingfreunde Elbe Km 103 (Klöden – Nünchritz 99 km)

Het was nogal een gedoe om er te komen, deze camping met een mooie naam direct aan de Elbe. Het is namelijk net aan de andere kant. In Riesa is een brug, maar met een groot rond bord, rode rand: verboden voor fietsers. Google laat me rondjes draaien. Blijkt het fietspad aan de linkerkant van deze autoweg-brug te zijn.

De campingman spreekt in een bijna niet te volgen dialekt. Hollander? Die kopen hier alles op! Zo begint hij zijn verhaal. Is de camping duur? Vraag ik. € 5,50 zegt hij. Dat bedoelde ik niet.. maar hij begrijpt me niet en vertelt over Bayer, die goedkoop aan de grond kwam en zijn buurman ein alter communist en zo gaat hij maar door. Ik kan er geen garen van spinnen. Ondertussen laat hij me het sanitairgebouw gebouw zien. Ik heb een eigen toilet met douche, want er zijn verder geen campingfreunden. Maar het is wel mooi, aan de Elbe. Nog 50 km naar Dresden.

Onderweg met een veer
Op de camping sprak ik een podcastaflevering in. Het was de tweede die ik onderweg naar Praag maakte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: