ZHP20 Fichtelgebergte (Cheb Briza – Wirsberg 90 km)

Ik stap lekker op de fiets en verheug me op een mooie bergtocht. Ik ga de top van deze fietstocht bereiken. Maar eerst moet ik nog een ontbijt scoren. Ik rij Duitsland in en bij het eerste plaatsje kijk ik rond, raadpleeg Google, maar er is niets. Er loopt een mevrouw met hond. Ik vraag of er een supermarkt of bakker in de buurt is. Ze kijkt me aan of ik gek ben. Op zondag? Nee, hier is alles gesloten, ja ook in Arzberg. Arzberg is een wat grotere plaats. De heilige zondagsrust wordt hier gebezigd. De dorpjes zijn in diepe rust. Later probeer ik het weer, daar verwijst een man mij naar een tankstelle. Natuurlijk! Die ligt op de route en verkoopt inderdaad broodjes. Ik blij, na anderhalf uur fietsen kan ik nu eten.

Vanuit het mooie dal van de Kösseine en de Röslau, rij ik richting Fichtelberg. Omhoog, naar 800 meter. Het hoogste punt van deze fietstocht. Hierna in sneltreinvaart omlaag naar de Main. Zo blij ik vanmorgen was, zo blij stap ik af in Wirsberg. Ondanks dat er een camping zou zijn, is er alleen een jeugdherberg. Ik voel me jeugdig genoeg.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: