ZuZ01 Weerkommen in de Achterhoek (Zutphen – Winterswijk 76 km)

Aan de voet van de Lochemse Berg, in het dorp Barchem stop ik bij de supermarkt. Een vrouw loopt op mij af. Ze heeft net haar fiets neergezet en frommelt met het mondkapje. Goedemorgen, of is het al middag? Ik weet het niet, zeg ik.. Ach als je fietst, vergeet je de tijd. Het is er wel weer voor, hè? Waar gaat de reis naar toe? Ik maak een beleefdheidspraatje. Ze wijst mij op de bakker, hier tegenover! Dat is beter, zeg ik en terwijl ik me verbaas over de openheid van deze vrouw, ga ik de bakker binnen. Ook hier een aardige vrouw. Kent u de Achterhoek niet? Nou Lochem wel en Zutphen. Voor mijn werk in het Montferland geweest, herinner ik mij. Prachtig! Nu een paar dagen de Achterhoek op de fiets, naar het oosten en dan langs het zuidelijke deel… zal wel gaan met dit weer! Weerkommen en eetsmakelijk straks.

Voor het Twentekanaal

Dit is een kans, dacht ik gisteren. Dus een route gemaakt, gpx gedownload en iets voor ’s nachts in de tas en iets voor overdag. Het is niet ingewikkeld! Op de trein naar Zutphen en ontspannen naar het oosten van deze landstreek.

Winterswijk

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: