ZuZ03 Oude en Nieuwe IJssel (Zevenaar – Zutphen 69 km)

Er zijn twee soorten mensen op straat. Die met de -niet dichtgemaakte- winterjas nog aan en die met zomerse outfit. Korte broek, blousejes, halve mouwen en dergelijke. Maar allebei met zonnebril, want de zon -nog laag aan de hemel- scheen volop! Waar de oude IJssel samenvloeit met zijn grote broer, kleed ik mij ook om. Als je fietst heb je het snel warm. Het is net voor Doesburg. Een mooie oude stad, waar al velen aan de wandel zijn. Vorig jaar op mijn terugweg vanuit Praag kwam ik hier ook doorheen. De terrassen zaten toen vol, in de volle juli zon. Blijkbaar is het hier vaak mooi weer. Vanmorgen bij het afhalen van mijn ontbijt vraagt de receptionist: wat vond u er nou van? Die persconferentie? Viel tegen hè!? En als ik de mensen in het voorbijgaan in hun ogen kijk.. denk ik hetzelfde af te lezen. Verderop in het prachtige Bronkhorst zitten veel mensen bij elkaar, onder het kerkje, met het gezicht naar de zon toegekeerd. Een ‘coffee to go’ in de hand, die ‘to go’ is dus niet zo letterlijk. En dat zie je overal, ook voor het station in Zutphen; we genieten allemaal van deze prachtige dag, met ons hoofd naar de zon toegekeerd even niet denken aan mogelijke ‘derde golven’ of maartse stormen. Deze februari-lente-dagen kunnen we in onze zak steken en ik met deze geweldige 3 dagen in de Achterhoek. We doen de oude, voorbijgaande dagen daarbij en kijken uit naar de nieuwe warme dagen, moge die net zo zijn als weleer.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: