1 April; Wanneer is – corona volente- de camping open? (deel 4)

Het is drie jaar geleden, dat ik met deze titel -maar dan zonder c.v.- dit blog en deze site opende. Vanaf dat moment kon je, bij wijze van spreken, live meefietsen met dagelijkse blogs op weg naar Rome, Genua, Hamburg en Praag. En dit jaar? Italië en Spanje staan te popelen! Het moet toch wel heel raar lopen als Spanje niet door kan gaan, en voor de fietstocht naar Bolsena in Italië hou ik rekening met een wat latere start dan gepland (nu ‘maar’ op 20 mei gezet). Want wat corona ons toch wel heeft geleerd, is dat het niet vanzelfsprekend is. En tussen deze twee grote tochten, staat ook de Hadrian’s Cycleway op de planning.

Overigens die campings… Sommige zag ik onderweg tijdens mijn De Achterhoek Rond tour, zijn dit jaar al vroeg opengegaan. Helemaal niet zo gek, we zijn er wel aan toe, dacht ik terwijl ik enkel in fietsbroek en dun truitje er langsfietste. Kampeerders genoten in het februari-zonnetje van het vroege voorjaarslicht. Terwijl we toen dachten dat met Pasen de terrassen wel open kunnen, zijn we inmiddels weer ingehaald door de werkelijkheid.

Iedereen is in het afgelopen jaar wel creatief gebleken. Vele (tenten)fietsers, die niet naar het buitenland gingen, bleven in Nederland en fietsten bijvoorbeeld in zo’n 1.700 km langs de grenzen van ons land in een Rondje Nederland. Over rondjes gesproken. Vorig startte ik ook, terwijl veel dicht was in mei met het nieuw gelanceerde Rondje Drenthe. De eerste meerdaagse vorig jaar, en pas in juni gingen de grenzen open. In dezelfde stijl sloot ik het fietsseizoen af met het Rondje Groningen, terwijl ik net terug ben van het Rondje Utrecht, is mijn ervaring dat dit zeer geschikte tochten zijn om ons land per fiets te (l)eren.

Maar ook dagtochten zijn in die periode ontstaan. Zo bleef ik in deze periode actief, en doe ik wat kan. Wat ook nieuw is, zijn de podcast afleveringen. Een eerste serie maakte ik vorig jaar onderweg naar Hamburg en Praag. En dit jaar ben ik met mede-fietsers in gesprek over hun tochten. Samen praten over hun ervaringen en belevingen geeft niet alleen de beginnende fietsvakantieganger inzicht maar geeft ook voor de meer ervaren fietser luisterplezier. Zo sprak ik met Eveline, over haar tocht naar de Noordkaap. Met Marjolijn over haar 30 zomers, waarin zij met haar gezin op fietsvakantie ging. Ook Paulien ging naar de Noordkaap, maar weer op een heel andere wijze en fietste solo naar de Zwarte Zee. Gewoon vanaf Amsterdam. Gisteren een leuk gesprek met de Drentse Fietsers. En zo komen er nog meer, dus: abonneer!

Een vrolijk Paasweekend en een mooi fietsseizoen, met veel ruggewind!

Foto door Andrea Piacquadio op Pexels.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: