De Fietsvakantie Podcast: Het Geluid van Fietskriebels


De serie, in de zomer van 2020 gestart, is gericht op de aspirant vakantiefietser, die nog vragen heeft over de ‘handel en wandel’ tijdens een meerdaagse fietstocht. Ik wil hiermee een bijdrage leveren aan de voorbereiding en het inzicht vergroten voor hen die een fietsvakantie overwegen. In de afleveringen daarna ben ik in gesprek met ervaren vakantiefietsers die hun ervaringen delen. In de fietszomer van 2021 en 2022 hoor je fietsers vaak nog onderweg ergens in Europa en deze winter genieten we na van recente fietstochten aangevuld met mooie fietsbelevingen. Alle nieuwe afleveringen worden hier, op deze pagina aangevuld. Abonneren via je podcast-app is natuurlijk ook mogelijk. Daar vind je ook alle oude afleveringen. Daarnaast heb ik afleveringen gerubriceerd waardoor je makkelijker afleveringen die jouw interesse hebben kunt vinden.

Informatie & Inspiratie: met het Geluid van Fietskriebels kom je verder!


In de Fietsvakantie Podcast hoor je muzieknummers die de gasten aandragen. De connectie die ze hebben met het nummer is soms bij een bepaalde fietstocht, maar het kan ook gewoon bij hen horen. Hier vind je, m.u.v. de klassieke stukken, alle nummers bij elkaar in een afspeellijst. Veel Luisterplezier!

Mis nooit meer een aflevering

Abonneer je waar je ook van podcasts houdt:

Happy Together

Op deze pagina vind je een aantal podcastafleveringen waar echtparen aan het woord zijn over hun fietsbelevenissen. Het is soms een heel leven waar fietsvakanties een mooie rol in speelden. Niet alleen gezellig, maar ook leerzaam, inspirerend en onderhoudend om naar te luisteren.

Wie Fietste Waar?

In de Fietsvakantie Podcast spreek ik met gasten die hun ervaringen delen. Wanneer jij dezelfde route wilt gaan fietsen heb je vaak behoefte – tijdens de voorbereiding – om vragen te stellen, bijvoorbeeld over het traject en de faciliteiten. Wellicht kan de podcastgast je verder helpen.

Routemakers

Het was een eer om met routemakers te spreken en te horen hoe zij van hun passie hun werk hebben gemaakt. Velen genieten van de routes van Paul Benjaminse, Hans Reitsma, Gea van Veen, Hetty en Erik. Leuk om samen te podcasten!

Pelgrimeren

Onder het motto ‘achter je laten en weer verder gaan’ zijn veel fietsers op pad gegaan. De camino op de fiets naar Santiago trekt nog jaarlijks velen. Maar niet alleen het Jacobspad kan heilzaam zijn. Ook is de route naar Lourdes een bekende. En tegenwoordig kun je ook via het Sint Olavspad op bedevaart in Noorwegen.

Stichting Europafietsers

De stichting heeft tot doel fietsers te laten beleven hoe inspirerend het is om andere landschappen, mensen en culturen van heel dichtbij te leren kennen. Om het beeld wat de stichting betekent te verwoorden, heb ik drie podcasts gemaakt waarin enkele vrijwilligers vertellen over het ondersteunende werk.

%d bloggers liken dit: