ZBR20 Tussen Ádige en Po (Badia Polesine  – Quartiere 87 km 101 hm)

In Ferrara eindigt deel 2 van de Reitsma Route. En dus begint hier het laatste deel. En omdat ieder deel een eigen boek heeft, wil ik deze terugsturen naar huis. Dat scheelt ruimte en gewicht.

De Duomo van Lendinara, heeft een van de grootste torens van Italië

In Ferrara aangekomen zoek ik het postkantoor op. Er staat een wachtrij buiten en binnen is het niet beter. Er zijn een aantal sportelli open en ze zijn druk met de Italiaanse bureaucratie. Het duurt mij te lang,  dit moet anders kunnen. Ik hoef alleen maar een enveloppe en wat postzegels. Dat kan toch ook bij een Tabacchiera?

Na het centrum zie ik er een aan de rand. Twee dames achter de toonbank.. ik leg het uit. Eerst roept er een nee, maar de ander gaat achter kijken en komt met een busta. Maar geen postzegels! Daarvoor moet je bij het postkantoor zijn. Er is een kleinere, een stukje verder, daar zou het minder druk moeten zijn.

Dat klopt, ik ben snel aan de beurt. De boekjes gaan retour voor € 8,60.

Ferrara
Ferrara

Ik zweet nog een paar uur op de pedalen en kan kamperen bij een agriturismo. Compleet met kippen, ganzen, fazanten en een heuse manage. Super vriendelijke mensen, en zeer behulpzaam. Krijg zelfs anti-muggenspray. Morgen om 6:30u ontbijt. All-in voor €15.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: