RN01 Pista Ciclabile Tevere (Giardino di Roma – Santa Severe 92 km 202 hm) & Podcastaflevering #38

Ik kon vanaf mijn feest camping in een rechte lijn naar zee fietsen  maar wilde het fietspad langs de Tiber zelf nog af fietsen. Dus eerst terug. De navigatieapp loodste mij netjes ernaar toe. Het zijn alleen Italiaanse omstandigheden die zorgen dat het niet zonder slag of stoot gaat. Afgesloten weggedeelten, of niet op elkaar aangesloten. Sommige stukken overwoekerd door riet of wilde venkel. Wat wel weer lekker rook..

Soms een stuk a mano – met de hand doordat het steil is. Maar ook perfect aangelegde stukken, zoals het laatste stuk naar Fiumicino. Bij zee gekomen moest ik ook een 500 meter over het strand. Een nieuwe ervaring. Ik kan je zeggen dat met wegzakkende wielen op de vloedlijn zwaar duwen is.

Uiteindelijk was ik rond 2 uur wel klaar ermee. Via maps las ik dat de beoogde camping Santa Marinella gesloten was. Ik belde in Santa Severa het nummer, het bleek te kloppen, wegens covid werd gezegd. Gelukkig had een hotel nog een kleine kamer beschikbaar. Zonder airco, of ontbijt, maar wel een douche en een lekker bed. Dat eerst maar even, na deze zware dag.

Podcastaflevering #38 De Groene Weg met Ingrid

Ingrid en haar partner hebben sinds kort het fietsen ontdekt als de ideale wijze van vakantie vieren. Deze tocht naar de Middellandse Zee smaakt naar meer, dus zetten ze koers naar de Bordeaux. Luister naar hun fietservaring in Corona tijd. Veel luisterplezier!

3 reacties

  1. Wij waren dit – heel even- van plan maar hebben ivm tijdgebrek vorige week de trein richting Frankrijk genomen. Ook dat was nog een hele onderneming! We reizen met je mee! Wat zal je lekker slapen!
    Buonne notte!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: