RN03 Colli di Maremma (Capalbio – Castiglione 100 km 776 hm) & Podcastaflevering #39

Ze zijn niet hoog, de heuvels in de Maremma hier in Zuid-West Toscane, maar wel uitgestrekt. Met prachtige borghi op de toppen.

Toch heb ik het idee dat ik meer heuvelaf rij dan omhoog. Een pluspunt voor deze route, die zelfs stukjes voor fietsers bewegwijzerd is. Ook het asfalt is strak. Er is duidelijk de laatste tijd (ook hier) geïnvesteerd. De enkele uitzondering, komt dan ook extra hard binnen.

Verder is het heerlijk warm, stop ik vaak en lunch in Grossetto. Eenvoudig zo als het een Hollander betaamt met een stuk pizza met een half liter melk in een parkje. Hierna tegen de wind in naar zee. De campings zijn vol, bij de derde heb ik geluk. Ook omdat ik maar voor 1 persoon hoef te betalen. Huh? Ja, legt de portier uit, in ’t hoogseizoen minimaal 2 personen, want die plek is voor meer personen… ik accepteer het maar… maar aan de receptie krijg ik de €17,50 als korting terug. Hoogseizoen aan de Italiaanse kust!

Toscaanser kan niet

Postcastaflevering #39 Bikepacking in Portugal

Marielle heeft in juli 3 weken een fietsvakantie gehouden in Portugal. Inmiddels is ze weer thuis en vertelt over haar ervaringen. Ze heeft daarnaast nog vele andere verre reizen op haar naam staan, zodat we Marielle in een winterse aflevering van de fietsvakantiepodcast weer zullen treffen. Veel luisterplezier!

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: