RN07 Maremonti (Levante – Carasco 75 km 1.009 hm) & Podcastaflevering #40

Een intens mooie dag, die eindigt zoals begonnen in de bergen een paar kilometers vanaf de zee. Intens is de natuur van het Parco Nazionale waarin de Cinque Terre liggen. Het uitzicht op 600 meter hoog niet te beschrijven. De groteske zee op de achtergrond met de dorpjes ingeklemd tussen de beboste heuvels. Het is veel klimmen maar zo de moeite waard.

Albero d’Oro

Ik rij al vroeg op de ciclopedonale maremonti in Levanto. Samen dus met wandelaars richting Framura. Het pad kent vele tunnels en eindigt doodlopend. Slechts met een lift kan ik verder. Er is een probleem.. de fiets is te groot. Heb ik een afslag gemist? Omdat te checken fiets ik een tunnel terug. Er gaan kleine wegen de berg op. Te kleine wegen… ik zal de fiets rechtop de lift in moeten zetten. Dan is er boven een aansluiting op een provinciale weg..

Een te kleine lift…

Ik rij weer terug. De voortassen eraf. De fiets vertikaal. Het lukt. De klim gaat verder richting Genua.

Tussen Levanto en Framura

Na de Passo del Bracco dalend tot aan de zee, waarna weer fietspaden me loodsen door de steden met badgasten en het vele verkeer. Er rest nog een berg voor Genua. Die is voor morgen. Een klein stukje klim ik vast, naar de camping die paradiso heet.

Podcastaflevering #40 Klimmen met Laura en Angelico

Als Bike_xplorer ken je wellicht Laura en Angelico al. Zij fietsten vanaf 6 juli en gingen op passentocht. O.a. de Stevio. Verder hoor je hoe ze licht reizen maar wel veel meenemen. Veel luisterplezier!

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: