RN08 Het Achterland (Carasco – Genua-Pegli 90 km 925 hm)

Vanaf de camping, voor 7 uur kruip ik onder de slagboom door. De fiets bijna plat op de grond. Handig die limbo cursus! Al snel kom ik het fietstraject dell’ardesia tegen. Zin in avontuur ? Dan moet je deze niet overslaan. Het fietspad loopt evenwijdig aan de provinciale weg en wordt als een alternatief daarvoor aangeboden… ze hebben lef.

Het leistenen fietspad is een suggestief fietspad van 40 km dat begint bij de stranden van Lavagna en uitkomt in Tribogna, in Valfontanabuona, in het achterland van Genua. Het pad volgt de natuuroase van de Entella-rivier voor een lang stuk in de gemeenten Lavagna, Cogorno en Carasco, is een wild bospad en gaat het achterland in, richting Coreglia Ligure, San Colombano Certenoli, Cicagna tot aan Tribogna en het zou heel interessant en leuk zijn om te doen, maar helaas zijn sommige secties beschadigd en gesloten en moet je terug naar de hoofdweg.

Sommige afdalingen zijn echt gevaarlijk

Maar goed, ik heb een gedeelte gedaan en daarna ging het klimmend verder via een heel rustige strada provinciale. Nergens werd deze berg lastig, alleen de steekvliegen waren storend.

Het contrast is groot als je van het achterland de agglomeratie van Genua binnenkomt. Ik neem wat foto’s her en der en fiets richting het vertrouwde Pegli. Hier op camping Villa Dorian overnachtte ik ook 2 jaar geleden om de stad te bezichtigen.

Piazza de Ferrari

Of ik gereserveerd had.. oh vol, maar de vriendelijke receptioniste loopt de camping op, wellicht is er nog een plekje? Ze belt een gast op die al een tentje heeft staan. Of het goed is samen een plaats te delen. Ik tref het.. geen probleem! Tent opzetten, douchen en dan blog & bier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: