AL01 Via Rhôna (Avignon – Agues-Mortes 102 km 95 hm)

Om kwart voor 8 rij ik de camping af en steek de Rhône over. Ik volg de Via Rhôna, een eurovelo geheel bewegwijzerd die vanaf Zwitserland naar zee loopt. Het is goed te doen.

Je kunt ook met een cruiseschip de Rhône af. Dat doen vandaag een Amerikaans stel. Ik sprak ze gisteren tijdens mijn Avignon-dagje. Ik raakte aan de praat met ze. Ze waren van Virginia en was benieuwd of de corona maatregelen konden volgen. Ze waren gevaccineerd en nog een keer getest. En alles was uitgeprint én op de telefoon én someware in the cloud! Toen ze hun pas sanitair moesten tonen, had hij zijn mobiel niet bij zich. Maar hij mocht blijven zitten. In Holland we tatoo the QR code on our leg, zei ik wijzend naar mijn linker bovenbeen. So you can’t forget it, altijd bij je… ze keken even raar, maar ze lachten mee. Na hun cruise trip gaan ze nog met de TGV vanaf Lyon naar Parijs, een paar dagen.

Americans in Avignon

Well ik moest nog even aan ze denken toen ik langs de Rhône reed. Verder was er ook niet zo veel te beleven, behalve eindeloze druiven en wijnboeren die al met de oogst bezig waren

Machinaal oogsten

Na het côtes du Rhône gebied enige étangs met wat vee. Enig leuk stadje is Agues-Mortes, waar ik na ruim 100 km stop. Een mooi begin van de fietstocht naar Spanje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: