AL03 Canal du Midi & Corbières (Villeneuve-Lès-Béziers  – Durban-Corbières 90 km 637 hm)

Bij het ontbijt krijg ik 2 schaaltjes fruit uit eigen tuin. Blauwe bessen, neem maar zoveel als je wilt hoor, we hebben genoeg, en vijgen. Hij spreekt goed Engels,  de eigenaar van het hotel. Op zijn vraag zeg ik dat ik uit Nederland kom. Ik spreek ook Nederlands, zegt hij met een Vlaams accent. Hij is van oorsprong Zweeds, en heeft ook in België gewoond. Nee ik wil niet meer terug, het klimaat… dat het gisteren zo’n noodweer was, nee hier is geen spat gevallen..Al bijna 4  maanden niet. Terwijl het een paar kilometer verderop een vloedgolf was. Deze plek is een klimatologisch wonder!

De blauwe bessen in de hoteltuin

Vandaag is het weer als vanouds zonnig. Ik neem even de tijd om de kathedraal van Béziers te bekijken. Op zoek naar de uitgang van deze middeleeuwse stad, dwaal ik door de kleine straatjes. Ook de route over de rivier Orb gaat niet vanzelfsprekend. Uiteindelijk lukt het en gaat het langs het kanaal.

Béziers

Al snel veranderend het landschap.  Meer heuvels, meer rotsen. Om 3 uur stop ik op de gemeente camping van Durban-Corbières. In het dorp is een kleine supermarkt. Morgen is alles dicht en de komende kilometers is erg weinig te verwachten. Zou ik Spanje morgen al halen?

Bij het uitpakken blijkt de binnentent nat te zijn geworden van de vele regen, gelukkig zo droog

4 reacties

  1. Wat een tocht joh …helemaal uit Rome! Ik heb bewondering voor je. Wij zijn net twee weken thuis…Na fietsen naar Rome maar door jouw reis gaat het weer borrelen.
    We moesten wel bij komen de afgelopen weken😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: