AL05 Over de Pyreneeën een Spaanse start (Maureillas Las Ilias – Cornellà del Terri 88 km 1.311 hm)

Logistiek kwam de rit niet helemaal goed uit de verf vandaag. Het eerste stuk was wel goed, geen ontkomen aan. Ik ben vroeg vertrokken, bij de plaatselijke Spar eten voor onderweg gekocht en een grote koffie op ’t plein. Koel en wat miezer zo vroeg op de klim. Een fietspasje over de Pyreneeën op zo’n 720 meter, met boven in het bos dikke plassen.

Ontbijt met een Café ‘Grande’

Na Figueres, museum van Dalí links, raak ik de Benjaminse route wat kwijt en kom op een bewegwijzerde fietsroute. Er staat Girona op de borden. Doch de paden zijn soms blubber en veel te steil. Voor een hostel moet ik wat terug, maar ik kan hier eten en vrolijk zijn. Al met al een mooie Spaanse start.

De weg naar boven
Pont de Molins in Spanje
Het bospad, hier een stuk geasfalteerd met routebord bij Sant Mer

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: