AL07 Naar de Poorten van Montblanc 1 (Viladrau – Talamanca 63 km 638 hm)

Vanmorgen stond mijn achterband plat. Dus eerst een nieuwe binnenband er op. Het kon in de garage van het hotel waar ik was. Om 9 uur zat ik weer op de fiets. De route is meest dalend. Op het stuk omhoog, kwam er een zwaan kleef aan wielrenner naast me rijden. Ik kwam niet van hem af. Hele verhalen in het Spaans. Engels sprak hij niet. Italiaans begreep hij blijkbaar wel. Zo was het best onderhoudend, de eerste 10 minuten. Daarna bleef hij maar naast me zweven. Op het hoogste punt van de col, draaide hij om. Maar daarvoor even een foto gemaakt, heb je een beeld ervan.

Een zwaan kleef aan wielrenner

Ik besluit om vandaag niet te ver, niet te veel te klimmen. Morgen komt dan weer een volle dag, vanaf Manresa naar Montblanc. In de verte zie ik de witte zoutberg liggen. In Talamanca, zo’n 5 km vanaf de hoofdroute is een camping. Ik bel, hij is open. De eigenaar is enthousiast over mijn komst, over de route en zegt: ga eerst maar in naar het zwembad, kleren uit en erin! De camping bestaat uit terrassen. Mooi uitzicht !

Sinds vorig jaar mede-eigenaar van de camping, 77 jaar oud, mooie verhalen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: