AL13 Sierra de Albarracín (Cedrillas – Albarracín 77 km 1.222 hm)

Het is vanaf Avignon de 13e ritdag en ik denk dat 2/3e achter mij ligt. Tussen Terual en Albarracín is het leeg, weinig inwoners tussen de glooiende velden. Ik begrijp ook dat het gebied last heeft van ontvolking. Voorzieningen zijn er nauwelijks. De dorpen stil. De hoofdstad Terual is wel een gezellige stad, en Albarracín toeristisch.

Terual

Halverwege begint de Sierra. Een bosrijk gebied waar ik tussen de rode grillige rotsblokken fiets. Net daarvoor kom ik een Belgisch stel tegen. Ze rijden de El-Cid route, richting Terual en Valencia. Ook zij klagen over het gebrek aan winkels. In Terual is een Lidl, zeg ik. Eindelijk weer eens lekkere broodjes! Over 54 kilometers na Frias de Albarracín lees ik, zijn er morgen ook geen voorzieningen. Dus zo eerst even door de middeleeuwse straatjes lopen om te kijken wat in de fietstas mee kan voor morgen.

Albarracín

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: