AL14 De Laguña van Uña (Albarracín – Uña 78 km 919 hm) & Podcastaflevering #44

Een van de voordelen van toeristische plaatsen is, dat er hotels zijn waar ze een internationaal ontbijt presenteren. Ik hoorde voor het eerst sinds lange tijd weer Duits. Maar het beste was nog dat er gebakken eieren waren, met spek en worstjes en dat het een buffet was. Ik nam dus ook mijn lunch mee, aangezien er geen voorzieningen onderweg zijn deze dag.

En als het onbevolkt is, dan is de natuur op z’n mooist. Het had vannacht behoorlijk geregend, uit alle hoeken en gaten komt het water uit de bergen zetten. Prachtig om in de zon te fietsen, waar om me heen de damp uit de weg en uit de bergruggen en dalen omhoog stijgt.

La Toba, een stuwmeer waar de rivier Júcar instroomt

Een paar passen verder op de Puerto El Cubillo rijd ik Castilla La Mancha in. Een nieuwe regio. Nu is het dalen tot in Uña, waar ik kan overnachten in een blokhut. De winkel gaat morgenochtend om half 10 open zegt de receptioniste annex schoonmaakster. Maar waar kan ik dan water kopen ? Dat zou in het dorpsrestaurant / bar moeten kunnen. Ik rij er direct heen en inderdaad kan ik hier water kopen. Ik informeer naar het avondeten. We sluiten vanavond, over een half uur. Gelukkig ben ik dus nog tijd, ik bestel take-a-way voor in mijn blokhut. En een brood erbij, voor morgenochtend, want een bakker..nee.

Blokhut in Uña

Podcastaflevering #44 De Fietszomer van Jeroen

Jeroen is deze zomer gestart in Oost Duitsland, fietste langs de Oder en de Elbe. Daarna zocht hij het hoger op: de Dolomieten en vanuit Zwitserland vertelt hij in deze laatste aflevering van dit seizoen hoe het verder ging. Veel luisterplezier!

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: