Meer dan ‘alleen’ fietsen?

In de eerste coronazomer, op mijn fietstochten naar Hamburg, Praag en terug naar Zwolle ben ik begonnen met het inspreken van een podcast. Ik zie mezelf weer zitten voor mijn tent, met microfoontje en een aantekenboekje. Elke week een aflevering over basale onderwerpen, zoals hoe je een fietsreis plant, wat er in de fietstassen zit en een overnachting onderweg regelt. Het Geluid van Fietskriebels was een feit.

Er luisterde natuurlijk geen hond, mede omdat ik er niet veel ruchtbaarheid aangaf en er ook zelf wel aan twijfelde of het wel goed genoeg was. Wie zou het interessant en boeiend vinden? Een beetje naar een monoloog te luisteren van iemand voor zijn tent… Van allerlei van dat soort gedachten gingen door mijn hoofd, maar ik geloofde wel in het middel om te informeren. Leuk voor later, dacht ik thuis aangekomen en besteedde er weinig aandacht meer aan. Tot dat ik via de Fietskriebelskos Instagram account een berichtje ontving van een studente. In augustus 2020 stuurde zij mij: Hallo, wat een ontzettend leuke en informatieve podcast heeft u 😁 Het was Maartje, van plan om het jaar daarop in haar eentje naar Italië te gaan fietsen. Zij droeg nog wat podcast onderwerpen aan, bruikbaar in haar voorbereidingen.

Maartje onderweg naar Basel

Deze zomer kreeg ik bericht van Maartje dat zij daadwerkelijk was gaan fietsen. Alleen op de fiets! Ik was benieuwd naar haar ervaringen en die heeft ze gedeeld in de jongste podcastaflevering die je hieronder ook aantreft.

In de aflevering daarvoor, #48, luister je naar Michiel. Hij vertelt hoe het fietsvirus zich in groepsverband, met een vriendenclub manifesteerde en dat hij daarna vele tochten maakte. Zowel solo als ook met zijn vader, zijn broer als ook met zijn zoon Quinten. Quinten vertelt hoe hij dit beleefde en nu zelfs plannen maakt om Japan volgend jaar per fiets te gaan ontdekken.

Naast dat een fietsvakantie een ideaal middel is om een land te ontdekken, is het letterlijk en figuurlijk grensverleggend. Zeker voor de solofietser. Daarnaast verrijkt het de familie- en vriendenband, wanneer er samen een fietsavontuur wordt aangegaan. Thema’s die als rode draad steeds weer terugkomen in de afleveringen van de Fietsvakantie Podcast. Zij worden verteld met hetzelfde enthousiasme die je in de eerste afleveringen misschien nog niet zo hoorde, maar wel de stimulans waren om te gaan podcasten. Want fietsvakanties zijn veel meer dan alléén fietsen.

#48 Michiel Fietst Samen Met Familie en Vrienden

Michiel Damhuis heeft de afgelopen jaren heel veel kilometers op de fiets gezeten. Alleen, maar ook veel samen. Zo maakte hij met zijn vader, zijn zoon en broer Europese tochten. Maar ook met een vriendengroep, waarmee het in 2013 begon. De vrienden kennen elkaar vanaf de brugklas en in dat jaar gingen ze in Frankrijk fietsen.  In een vrolijk gesprek vertelt Michiel over zijn belevenissen en geeft ook veel tips, o.a. over het maken van fietstrajecten en de navigatie. Alles is ook mooi gedocumenteerd op zijn website (zie knop). Voor vragen kun je hem daar ook bereiken.  Ik wens je veel luisterplezier en inspiratie!

#49 Een Studente Op De Fiets

Maartje, een jonge vrouw uit Utrecht studeert Kunstgeschiedenis en vond het tijd worden voor meer avontuur in haar leven. Met de fiets op vakantie naar Rome wekte haar belangstelling en van het een kwam het ander. Een fiets, een tent en wat tassen werden aangeschaft en met een open blik trapte ze uit de Domstad naar het zuiden. Rekening houdend met corona en de overstromingen reed zij deze zomer een route naar Bazel. Je hoort in deze aflevering haar ervaringen.  Onderweg zong ze mee met Melanie, en het nummer Brand New Key hoor je dan ook.  Veel inspiratie en luisterplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: