Nog Zoveel Te Ontdekken: Polen en Roemenië (podcastafleveringen #54 en #55)

Het was een leuk gesprek met Jolanda en Hans. Ze spreken enthousiast over hun fietsreizen, waarbij hun liefde vooral naar de Oost-Europese landen uitgaat. Terwijl bij mij, en wellicht heb jij dat ook, heb ik me altijd meer op West- en Zuid-Europa gericht. Deze week sprak ik ook met de routemaker van Dwars door de Balkan. Een route van de Stichting Europafietsers. Albanië, Montenegro en Kroatië. Landen met prachtige natuur en culturen, waarbij je je terug in de tijd waant. Er is nog zo veel moois te ontdekken! Misschien als je de komende weken nieuwe fietstochten aan het plannen bent, laat je je inspireren door de ervaringen van Jolanda, Hans en andere podcastgasten. Stay tuned!

#54 Ontdek Polen Op De Fiets

Op ‘twee oude studentenvrakken met een sporttas achterop’ beleefden Jolanda en Hans hun eerste fietsavontuur. En omdat het de perfecte wijze is om een land te ontdekken, gingen ze na het opengaan van Oost Europa richting Polen. In deze aflevering gaat het voornamelijk over Polen. Wat voor land is het, kun je er goed fietsen, op welke routes, hoe zijn de Polen en hoe is het klimaat? Jolanda en Hans zijn enthousiast en nemen je mee over de Green Velo en langs oude Hanzesteden op de R1. Mooie foto’s van hun fietstochten kun je bekijken op hun Instagram account.

#55 Ga Jij Ook Fietsen In Roemenië?

Maar pas wel op voor wilde beren en herdershonden ‘zo groot als een kalf!’ Aldus Hans en Jolanda, die in deze aflevering hun fietsbeleving vertellen in en over Roemenië. Naast de authentieke regio’s, zoals Transsylvanië, en in het Noordwesten Maramureș of fietsen in de Donau Delta aan de Roemeense kant. Jolanda en Hans fietsten hier voor het eerst in 2013, toen veel meer dan nu over niet geasfalteerde wegen waar het regenwater de vrije loop had. We spreken in deze aflevering ook over de keuken, de natuur, de cultuur, het transport van je fietsen en het overnachten.  Tot slot worden Bulgarije en Hongarije kort besproken.  Voor mooie foto’s en voor vragen kun je op Instagram terecht: https://www.instagram.com/cycleintofreedom/ In de podcast sprak Jolanda over deze site waarop zij hun routes baseerden: http://www.christians-rad-abenteuer.de/Rumaenien2011/RO_1_Sibiu-Bistricioara.htm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: