Startpunt 2022 & Sporen (podcastafleveringen #56 & #57)

Een nieuw jaar en ik hoop, liggen er ook voor jou (weer) nieuwe fietssporen in 2022. Wellicht ben je al aan het voorbereiden, zodat je straks in het juiste spoor een mooie fietsrit, mooie fietstochten of zelfs fietsvakanties kan gaan maken. Het voorjaar is daar natuurlijk erg geschikt voor. Niet alleen met deze site, maar ook met de afleveringen van de Fietsvakantie Podcast hoop ik een bijdrage te leveren aan fietsvakantie-ideeën. Heb je die al? Dan ben ik benieuwd naar welke fietsroutes je voorkeur uitgaat. Je kunt hiervoor de groene Feedback-knop gebruiken.

Voor het blad Fietsactief werden mij 3 vragen gesteld voor de rubriek Startpunt. Wellicht heb je het blad gelezen, je leest ze in ieder geval hieronder. Het rubriekje geeft ook een mooie compacte terugblik op het afgelopen jaar en een kijk op 2022.

pagina 7 uit Fietsactief december 2021

In de onderstaande, meest recente afleveringen van de podcast hoor je over welke sporen Gert en Lori zijn gereden in de afgelopen jaren. Sowieso hebben zij beiden hun sporen verdiend met mooie fietstrajecten en Lori combineert haar fietsreizen ook met geldinzamelacties voor haar stichting. Een linkje naar haar pagina vind je onderaan de shownotes van aflevering #57.

En over sporen gesproken, ook in 2022 kun je de geluidssporen van Fietskriebels blijven volgen. Er liggen nog enkele leuke specials in het verschiet. Blijf dus deze site of de Fietsvakantie Podcast volgen op jouw favoriete podcastspeler. En luister je via Apple of Spotify, geef dan de podcast een 5 sterren beoordeling. Alvast bedankt!

#56 (Buiten)Gewoon Gert

In deze aflevering maak je kennis met de brede fietsbeleving van Gert Kamphuis. ‘Je kunt het wel doorschuiven tot na je pensioen, maar er is meer dan werken’ en zo ging vanaf 2014 Gert o.a. fietsen in Italië, Polen en Denemarken. Het is voor hem een helende therapie, magisch en geeft bezinning. ‘Fietsen en jezelf ontwikkelen gaan hand-in-hand.’ Daarnaast spreken we over fietsvervoer in deze aflevering. Hij luistert het liefst naar een bepaald type trance muziek, maar dat wil hij de luisteraar van deze podcast niet aandoen. Omdat hij de fietsers allemaal Heroes vindt, koos hij voor David Bowie. Meer lees je van Gert op zijn reisblog.

Podcastopname met Lori Tierney

#57 Using Your Legs And Off You Go!

Deze aflevering is iets langer dan je gewend bent. Er is dan ook veel te bespreken met de hoofdgast Lori Tierney. Ze is zeker geen alledaagse fietsvakantieganger. Maar het heeft haar en haar man wel ‘gegrepen.’ Toen ze in 2016 40 jaar in Nederland woonde, – ze is van oorsprong Engelse – heeft ze het land met een fietstocht langs de grenzen ‘omhelst.’ We praten over haar boek dat ze aan het schrijven is voor de Engelse markt (Cycling The World From Amsterdam to Rome) waarvan de opbrengst gaat naar de door haar opgerichte Lori Tierney Foundation. Hiervoor liet ze zich ook sponseren voor eerdere fietstochten. Zo reed ze van Land’s End to John O’Groats, dwars door Engeland naar Noordoost Schotland. Haar man ging op deze route steeds haar voor, om kamp te maken. Het virus sloeg ook op hem over, samen fietsten ze een paar jaar later naar Parijs. De ‘niets bijzondere liedjes waar je gewoon blij van wordt’ hoor je in deze aflevering: Carpenters met Top of the word en Niel Diamond met Sweet Caroline. Aan het eind hoor je Celine Dion met I’am Alive! Veel inspiratie en luisterplezier!

www.lori-tierney-foundation.nl

2 reacties

 1. Goedendag,
  Is er ook een podcast fietsen vanuit Nederland naar Barcelona en weer terug.
  Wij hebben net de boekjes in huis gekregen. Vanuit Nederland st jacobsroute- bij Bordeaux caba du midi – Barcelona en terug Barcelona Nederland .
  Leuk om te horen als daar verhalen over zijn. Wij kamperen onderweg.

  Groet René

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: