LS02 Costa del Vento (Palomares  – Agua Amarga 49 km 627 hm)

De man met de strohoed stond vanmorgen weer bij me. Hij maakte gisteren entree, toen ik net de tenthaken in de grond aan het meppen was. Ik gebruik hiervoor een schildersstoffertje. Gaat meestal onvoorstelbaar goed, maar dat terzijde. De eenzame fietser zo begon hij gisteren dus. M’n haren kropen al rechtop. Maar ik hield me in. Als ik van deze local wat informatie kon los peuteren, moest ik aardig zijn. Ik maakte me los van de tentopbouw en wees met mijn stoffer in de richting van de hoed. Mooie hoed hoor, bent u hier allang? Dat was hij en begon meteen te vertellen over het weer. Altijd een dankbaar onderwerp. Vanmiddag was er een soort  het leek op een.. ja soort windhoos… even maar en toen was ’t strand in een keer leeg… De camping bleek aan het strand te liggen, maar we konden de zee niet zien. Richting zee was het naturisten gedeelte, afgeschermd met lelijk blauw zeil. De strohoed vertelde dat ze aan het rondrijden zijn, mijn camper staat daar. We hebben ook een huis hier in Spanje. Benidorm,  daar overwinteren we en zijn nu op weg naar Nederland. Daar zijn we dan in juli. Oh zei ik, ik verwacht eind juni daar ook weer aan te komen. ..

Vanmorgen, ik had tot 8 uur geslapen en had de tent al opgeruimd, de fiets bepakt, kwam de strohoed in badjas langszij. Perfect fietsweer! Waar naar toe? Almería? Oh ja, daar is een mooie camping,  kijk je zo op de baai… nou dat haal ik niet, is nog 100 km en er komen bergen, bij Cabo de Gata. Een natuurpark, daar moet ik omheen. Ik wenste hem een mooie vakantie,  euh nee voortzetting,  want we leven zo al 17 jaar. Hij bleek met 55 gestopt te zijn en het is een way of life!

Op de fiets dacht ik dat velen jaloers zullen zijn. Al 17 jaar overwinteren in je huis in Benidorm, met je camper rondreizen, zonder haast of moeite. Maar ook dát wordt gewoon en op gegeven moment een sleur. Is afwisseling niet de sleutel?

In Vera Playa bestelde ik een koffie, uit gewoonte in het Italiaans. Spreekt u Italiaans, vroeg de serveerster? Ik gaf antwoord en ze zei: Engels is hier de voertaal… ik heb zelf 3 jaar in Engeland gewoond, maar hier bevalt het meest. Je bent geen Spanjaard, vroeg ik. Nee, ik kom uit Roemenië. Die spreken goed Italiaans, besloot ik en nam de caffe con latte mee naar buiten.

Prachtige uitzichten

Het is een aaneenschakeling van toerisme hier aan de Costa del Sol. Die gezien de straffe tegenwind vandaag maar beter Costa del Vento moet heten. Berg op, wind tegen, na bijna 50 km was ik het zat en stond langs de kant van de weg, net na Agua Amarga te zoeken naar een verblijf. Where are you from? Holland? Ah, ik ben Nederlander. En voor het coronajaar hier naartoe gefietst vanuit Den Haag. Hij heeft Metten, een Friese naam. We praten nog wat.. en als eenzame fietsers en gingen we weer verder.

Mette uit Den Haag, heeft een appartement in Carboneras

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: