LS03 Glazen Steden ( Agua Amarga – El Alquián 60 km 423 hm)

Net als gisteren moest ik ook vandaag weer op de noodrem. 9 km voor Almería, langs de zee, windkracht 6. Het is niet te doen. Zeker niet als de uren daarvoor ook al met harde tegenwind zijn afgelegd. De fiets met bagage zijn een makkelijke prooi, regelmatig word ik van het asfalt afgeblazen.

Regenachtig begin

De receptioniste van het mooie cortijo los malenos, waar ik overnachtte, houdt voet bij stuk. Ontbijt is vanaf 9 uur. Tijdens het diner vraag ik of het niet mogelijk is om eerder, bijvoorbeeld half 8 te ontbijten. Ze legt uit dat de betreffende medewerker met de bus moet komen en dus niet eerder kan. Maar de wind, spreek ik tegen, zal morgenochtend vroeg nog mild zijn. Later komt ze mij mijn tafel terug..zal ik wat cakejes enzo klaarzetten, met wat fruit? Ook koffie is er.. ik kan weggaan, wanneer ik wil.

Alles staat de volgende klaar en ik vertrek in de miezer regen om half 8. Een beetje wind, die per uur harder wordt, zuidwest, vol tegen dus. De rit gaat langs het natuurpark en vele kassen, die anders dan bij ons niet van glas maar met een soort wit, doorzichtig doek zijn afgedekt. Op de Relive video is de grote van deze ‘glazen steden’ goed te zien.

Ik vind een goedkoop hotel in een plaatsje, vlak langs het vliegveld van Almería. Daarvoor moet ik wel 5 km terugfietsen. Maar dat lukt wel, met de wind in de rug kom ik op adem.

Het hotel beschikt over telefoon op de kamer.

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: