SL05 Strade Bianche (Albufeira – Lagos 79 km 640 hm)

Het mooie aan deze periode is dat het toeristen seizoen nog moet aanvangen. Ik zie het op de boulevards. Het zijn stelletjes met kinderwagens, of gepensioneerden. Ze hebben ongeveer hetzelfde tempo. Ik rijd opzettelijk op het voetpad, want de Portugesen hebben er een handje van om de bestrating op de meest fiets onvriendelijke wijze aan te leggen. Het zijn een soort kinderkopjes. Het maakt dus niet uit waar ik rij; kinderkopjes zijn overal 😉.

Lagoa

Over de gesteldheid van het wegdek: doordat de gemiddelde automobilist hier denkt op de snelweg te rijden, zijn er om de haverklap rubberen verkeersdrempels aangebracht. Wat voor een fietser, net op snelheid een reuze sprong veroorzaakt. Een paar keer sprongen de tassen van het bagagerek af. Daarnaast, nu ik toch aan ’t klagen ben.. is de fietsroute van de EuroVelo niet vies van ongeasfalteerd wegdek. Inclusief kuilen en automobilisten, die stofwolken doen opwaaien, waardoor ik nu nog met jeukende ogen mijn biertje zit te drinken.

Verder was het een prima fietsdag, de camping kwam vanzelf op mijn pad en morgen ga ik naar het meest zuidwestelijke punt van Europa. Toen ik overigens voor de camping stond, kwamen Fransen naar me toe, die vertelden dat dat punt slecht werd bewegwijzerd. Ze drukten mij de kaart van de EuroVelo 1 in mijn handen. Aardig van ze, en ze hebben punt. Zo goed het in Spanje is, zo slecht is het hier.

De gekregen kaart met de route morgen naar Sagres

2 reacties

  1. De EuroVelo 1 is matig bewegwijzerd en het onderhoud van dat deel waar men het wel goed heeft bewegwijzerd laat te wensen over. Gebruik van de GPS track van deze route valt dan ook aan te bevelen. De track staat op de website van EuroVelo

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: