SL07 Tractorrit (Carrapateira – Vila Novo de Milfontes 94 km 764 hm)

De route gaat verder naar het noorden. Er ging een groot deel van de dag lage bewolking over het land. Ik kreeg een ontbijtpakket mee, want ik vertrok eerder dan dat het ontbijt begon; 9 uur vind ik te laat. Het eerste stuk trek ik me niets aan van de EuroVelo 1 bewijzering. Het leidt naar een zandpad. Ik maak meters over de provincialeweg naar Aljezur. Daar pak ik de route weer op, de hoogte in, langs het witte kerkje. Je ziet het in de relive-video. Van hieruit was het regelmatig naast de fiets: duwen, slepen, trekken. Niet altijd doordat het te steil is, maar dan was de ondergrond zo mul dat de wielen er in wegzakten. Is deze EuroVelo soms voor tractoren bedoeld?

De sfeer is overigens anders dan in de Algarve. Minder toeristen, meer landbouw, rustige dorpen, kortom landelijker. Tractoren waren er dan ook genoeg onderweg, dat zal nog wel even blijven. Lissabon is nog 200 km verderop.

1 reactie

 1. Man, man, wat een tocht!
  Wij doen hem met auto en caravan precies andersom en we hebben elkaar net gekruist. Wij komen van noord en zijn sinds gisteren in de Algarve.. in Alvor.
  Wij hebben in het noorden de fietsen amper gebruikt dus chapeau voor elke kilometer. Vandaag hebben wij voor het eerst weer wat gefietst.
  Als we thuis zijn gaan we fietsen richting Barcelona. Ook zin in!
  Welterusten, het was een lange rit!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: