LM01 Via Pont en Landweggetjes (Lissabon – Alcacer 111 km 512 hm)

Het duurt wel wat kilometers voordat de drukte van de stad wegebt. Ook water helpt daarbij. 2x vandaag, over De Taag naar Montijo en de Sado naar Troia. Hier ontmoette ik weer de heenroute naar Lissabon. En dacht onvermijdelijk weer terug.

In 10 dagen is Lissabon goed verkend. We hadden geen trek in tram 28 of hop-on-hop-off taferelen. Deze zaten volgepakt met gemaskerde toeristen. We lieten ze links voorbij gaan. Namen bijvoorbeeld wel een metro naar een belangrijk station en liepen langs De Taag en door achteraf wijken terug. Aten daar waar geen toerisme was, en zaten onder bomen waar een kiosk wijn en nacho’s verkocht. Fietsten naar de toren van Bélem en kwamen bij een visrestaurant achteraf. Zo ontweken we grotendeels de steeds drukker wordende pleinen en ontdekten we een Romein in onze wijk. Zijn ristorante gaf meer smaak, zijn nero d’avola zong al in het glas. We kwamen er 2x en ik vertelde van de fietstocht, die vandaag verder gaat. Vorig jaar vanaf Olanda via Roma en Liguria, de Provence en Girona liep, en nu koers zet naar Madrid.

Na de laatste oversteek was het nog 45 km naar de monding van dezelfde rivier. Hier ligt een plaatsje wat – door de getijden – al eeuwenlang leeft van zoutwinning. Dit zout werd overigens naar Holland verscheept voor het pekelen van vis.

Deel 3 Lissabon – Madrid

2 reacties

  1. Leuk, dat je weer aan het fietsen bent. Ik lees je verlag trouw. Overigens bezoeken wij een stad ook altijd op die manier. Gewoon ergens heen met het ov en dan verder rondlopen. De toeristische dingen (als het al moet) heel vroeg of heel laat op de dag. En verder op zondag. Succes!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: