LM02 Kurkeiken in de Alentejo (Alcácer do Sal – Évora 69 km 716 hm)

Drukkend warm was het gisteren en de nachttemperatuur kwam niet onder de 25 graden. De rust kwam vroeg in de ochtend, dus stond ik later op. Er stond ook een kortere rit op het programma door een glooiend Alentejo. Kenmerkend hier zijn de kurkeiken en we hadden mazzel, onderweg waren ze aan het oogsten. We zal ik even uitleggen. Onderweg kwam ik een enthousiast Nederlands stel tegen. We raakten aan de praat en ook zij fietsen van Lissabon naar Madrid. Dat is natuurlijk hier op de ruta Iberica niet bijzonder, wel dat we stadsgenoten zijn. Na het uitwisselen van de telefoonnummers gingen we weer verder, ieder op z’n eigen tempo. Misschien tref ik hen nog in Évora. Twee kilometer voor het eeuwenoude stadje kampeer ik en ga vanavond deze Portugese kleinood bekijken. Gelukkig is inmiddels de temperatuur gedaald.

Zwolse fietsers in de Alentejo
Romeins Aquaduct

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: