MH04 Twee passen en Correos (Berlanga de Duero  – Yanguas 113 km 1.267 hm)

Elke keer als ik een echt mooi stadje in rijd, zoals Yanguas, opgenomen in mooiste van Spanje, valt me op hoe uitgestorven het is. Geen mens op straat. Toevallig kom ik net de plaatselijke bloemist tegen. Ik vraag hem naar een hotel, of een kamer… Het booking-hotel vraagt een extreem hoge prijs, dus wil het eerst op de ouderwetse manier proberen. De bloemist gaat voor mij bellen. We lopen de halve stad door. Bij velen geen gehoor, we komen ook bij het dure booking-hotel uit. Ze is 3 euro in prijs gezakt en wil gewoon niet lager. De bloemist vind het ook absurd en roept vamos! Hij kent nog een hotel, die Google noch booking kent. Als ik vraag naar het avondeten,  laat ze trots het restaurant met tuin zien. We spreken 8 uur af voor het eten. Als ik later naar haar op zoek ga, voor de wifi code, staat ze al in de keuken. Ben benieuwd!

De dag kende twee gezichten. De morgen staat in het teken van het versturen van de 2 routeboekjes. Gisteren heb ik 2 enveloppen gekocht, helaas vanwege het gewicht moet ik naar het postkantoor: Correos in Spanje. Gaat pas om 11 uur open! Het kantoor in Berlanga is dan ook een bijkantoor. In Soria, een provincie hoofdstad, is het hoofd postkantoor. Daar lukt het om de 2 boekjes te versturen. Scheelt weer anderhalve kilo.

De middag gaat met een forse wind in de rug richting de heuvels. Het is ff doorbijten, maar eenmaal op de top gaat het vliegensvlug naar Yanguas, waar de zoektocht begint.

Spanje, het is nog 250 km lang.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: