MH05 Rioja & Navarra (Yanguas – Mendigorria 109 km 629 hm)

De wijnfles met de warme tempranillo smaak was een goede voorbode. Hij vergezelde gisteravond het avondeten. De eigenaresse van het hotel had goed haar best gedaan. Vooraf kon ik kiezen. Zij sprak het in, en Google vertaalde het. Haar tekst was alleen te lang, dus werd ze onderbroken. Ik las het en koos voor het veilige; gemixte salade en kip. Helaas kan ik de geschiedenis van ingesproken teksten niet terughalen, anders kon ik het met je delen. Het was in ieder geval erg lekker.

Na het ontbijt rijd ik de bergen verder door en uit, net zoals gisteren dalend. Ik benijd de fietsers richting Madrid niet! Enkele uren later fiets ik door een totaal ander gebied. Via via verde’s door de regio Rioja en daarna kom ik in Navarra. Andere bouw, de Spaanse invloed wordt minder, het Baskische meer. Wat dat precies is, zal ik morgen denk ik wel goed merken in Pamplona.

Na 5 hotel overnachtingen, kan ik weer terecht op een camping. Het tentenveld is groot en geheel voor mij. Maar misschien komen later nog tentenfietsers aan. Ik wacht af, net zo als het open gaan van bar en restaurant. In Spanje moet je geduld hebben.

3 reacties

  1. Man man , wat een geweldige tocht.
    Wij hebben net 7 weken door Spanje& Portugal gereisd en het was met auto en caravan al vermoeiend😂 laat staan op de fiets. Maar jouw reis inspireert ons voor komend jaar.
    In juli gaan we op de fiets richting Barcelona…tja jarige kleinkinderen in juni bepalen soms het programma.
    We genieten mee van de tocht!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: