MH07 Een Groene Weg Naar De Golf Van Biskaje (Eugi – Hendaye 89 km 553 hm)

Het is fietsdag 35, de laatste dag in Spanje. Toch lijkt het erop dat ik Spanje al eerder achter me heb gelaten. Vandaag lijkt het meer op Tirool. Het is overweldigend groen, bergwanden met veel snelstromende beekjes en rivieren, huizen met veel hout en geraniums aan de balkons. Koeien met grote bellen verraden waar ze lopen, kerkklokken slaan heldere tonen. Ondertussen in de bergmist, kom ik boven op de pas aan. Het is niet hoog, wel 9% – de laatste 2 kilometers. Zelfs met hoodie aan is het koud, het eerste dalende stuk heb ik mijn fietslamp aan.

Alleen de borden verraden dat ik niet in een Alpenland ben. Er staan onuitsprekelijke teksten op, met veel x-en. De taal is ook hoorbaar interessant, maar geen touw aan vast te knopen. Over de Vía Verde del Bidasoa gaan tientallen kilometers Spanje uit, Frankrijk in.

Vanaf 21 april reed ik 35 dagen op het Iberisch schiereiland, 3.564 km lang.

In Hendaye rijd ik een camping op. Het is luxe, met eigen wc, douche en wascabine. De terugreis is nu echt ingezet; Vélodyssée is vanaf morgen wat de klok slaat!

3 reacties

  1. Inderdaad een berglandschap, zoals we in midden-Europa (bv Slowenien of Oostenrijk) kennen. Nooit geweten dat dat ook Spanje of Baskenland is. Succes!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: