HN01 Van Kliffen en Baaien naar Duinen Hendaye – Vieux-Boucau-les-Bains 94 km 605 hm)

De uitlopers van de Pyreneeën zorgen ervoor dat het eerste gedeelte van de route langs de Atlantische kust niet vlak is. Er zitten steile hellingen tussen. Zodoende overtreft deze dag de vorige in het aantal hoogtemeters. De Baskische kustroute slingert om de vele baaien heen, de kliffen steken ruw de zee in. Het is een mooi gezicht.

Voordat ik het wist reed ik tussen de marathonlopers van Biarritz. Ook zij moesten blijkbaar over de Vélodyssée. Het werd getolereerd,  maar voelde niet fijn. Ze lopen niet alleen voor je voeten, ik was ook bang ze per ongeluk aan te rijden. Ik nam wat alternatieve wegen, meer het binnenland in.

Veel volgers vandaag
Bayonne

Na de hoofdstad van Baskenland werd het rustiger, al is het meest van de route van vandaag een aaneenschakeling van bebouwing en toerisme. Ik kies bewust niet voor een camping aan zee, in een badplaats en rij dus wat verder. En dat merk ik direct aan de prijs voor deze camping, slechts € 3,67 moet ik betalen.

Deel 5 Hendaye – Nantes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: