NB06 Over De Seine (La Fontaine-la-Soret- Le Torp-Mesnil 96 km 745 hm)

Vanmorgen kom ik een bord Le Havre 50 tegen. En later, door en uit het dal van de Risle (Vallée de Risle), steek ik de Seine over. Het geeft mezelf ook wel meer hoogte gevoel.

De zon gaat onderweg weer uitbundig schijnen, maar warm wordt het niet. De wind is sterk en tegen. Toch fiets ik aardig door, met hier en daar een klim. Mooi is het Plateau van Caux. Een kalksteen plateau op 200 boven zeeniveau wat vanaf de Seine tot aan Yerville reikt. Het heeft een eigen micro klimaat en karakter.

Er zijn geen campings in de buurt, maar ik stuit wel op een caravan verhuurder. Hij heeft wat caravans in zijn tuin gezet. De recensies zijn niet erg goed, maar het ligt op de route en is niet duur. In Yerville reserveer ik een overnachting en ga naar de supermarkt. Aangekomen bij de caravan vertaalt de dochter van Lou Lou, zo heet de man, dat ik even moet wachten, want de caravan moet nog worden schoongemaakt. De caravan is een benauwde zigeunerhut.. Of wilt u een kamer? Ik ga binnen kijken. Het is overal rommelig, niet onderhouden en stinkt naar honden. Het is maar voor 1 nacht, hoor ik mezelf zeggen dus ik doe de kamer. Ik ga gewoon in m’n eigen slaapzak liggen met eigen kussen. Het is maar voor 1 nacht, morgen weer vroeg weg.

Over de Seine bij Rue du Port Heurteauville – Jumiège

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: