NB08 Net Geen Ansjovis (Friacourt  – Parenty 87 km 522 hm)

De gevolgde route heet Normandië en Bretagne tussen Ansjovis en Anjou. Morgen slaat de track linksaf naar de Boulogne sur Mer. Omdat de aansluiting met de route naar Brugge nu al op mijn fietspad ligt, volg ik deze verder. Het is ongeveer nog 180 km naar Sluis in Zeeuws-Vlaanderen. Naar Boulogne is 26 km, net geen Ansjovis dus.

Het is op deze eerste zomerdag op de kalender ook een echte, zon overgoten dag. Het landschap is glooiend, veel landbouw met wat percelen bos. Dat laatste zorgt voor wat windluwte en dat ik even op adem kan komen. De dorpen zijn over het algemeen mooi verzorgd, maar leven niet. Het voelt wat verlaten aan. Faciliteiten zijn er niet of nauwelijks. Bars zijn dicht en winkels niet meer aanwezig. Grote borden wijzen naar de dichtstbijzijnde supermarkt, tientallen kilometers verderop. Zo overkomt het mij dat ik zonder boodschappen op de camping aankom. Hopend dat hier wel een bar of restaurantje is.

De camping staat vol met mobile-homes en heeft 1 plek voor tentenfietsers. De receptie is natuurlijk dicht, idem de bar etc. De bar is alleen in juli en augustus in de weekenden open. Gelukkig heb ik nog adventure food in de tas, wat brood en een zakje tonijn twist. Ook al geen Ansjovis. Goed dat alles dicht is, anders heb ik het voor niets al meer dan 5.000 km mee.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: