BC04 De Hoogte Van Marsica & De Vlakte Rond Avezzano (86 km 927 hm)

Tot de stad Avezzano is er niets interessants gebeurd, met het a mano openen van de campinghek is wel het meeste gezegd. We waren vroeg wakker en voor 8 uur was ik vertrokken naar Pescasseroli. Een plaats in het hart van de Abruzzen.

De eerste en enige stad op de route van betekenis is Avezzano. Direct bij binnenkomst valt op dat het anders is. Onitaliaans strakke en brede straten met fietspaden. Door een grote aardbeving in 1915 en bombardement in de tweede wereld oorlog is het grotendeels opnieuw opgebouwd. Rond de stad was ooit een groot meer, het derde in grootte van het land. Nu landbouw gebied en een groot park met radiotelescopen. Vanaf de klim omhoog het berggebied Marsica in, geeft het een bijna volledige terugkijk op de route en de grootte van deze vlakte.

de vlakte Piana del Fucino

Op 1400 meter ligt de top en overal staan borden om op de beren te letten, die hier wonen. Ik kijk goed, maar zie er geen.. Niet alleen beren, de campingeigenaar waarschuwt voor vossen, geen eten of tassen buiten laten liggen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: