BC06 Dalende Trend ( Pescolanciano – Campolattaro 94 km 1.469 hm)

Meteo.it meldde gisteravond 4 voudig alle kleuren weeralarm. Het hele schiereiland, inclusief de grote eilanden worden geteisterd door lagedruk, inclusief sirocco winden in het zuiden. En de trend is dalend.

We hadden gisteren onze luifel uitgezet, zo stonden de buiten stoelen en tafel droog. Het was windstil, zoals de hele dag. Pas vanmorgen woei het, we staan haaks op de wind. Ternauwernood kunnen we de luifel redden. Ingrid draait snel de luifel op, terwijl ik hem in bedwang houdt. Geen schade, alleen mijn fiets was omgewaaid. Er ligt een nieuwe dag voor ons en we zien een beetje zon. Ik ga snel rijden.

Onderweg bleek de zon het meer en meer te winnen. Regenkleding trek ik uit en fiets lekker door het stille Molise. Opvallend is dat er geen koeien of schapen in de wei staan. De dorpen zijn mooi, maar vergrijsd. Ook hier trekken alle jongeren naar het noorden. Grote steden kent deze regio ook niet. De hoofdstad Campobasso telt slechts 50.000 inwoners. De trend is dalend.

De beoogde eindstop voor vandaag, Morcone, blijkt geen leuke stop. Campings zijn er niet. We boeken 10 km verderop een appartement aan het Lago Campolattaro. De wasmachine maakt al overuren als ik na een zware fietsdag kom aanrijden. Morgen nog een flinke heuvel voor Benevento, dan is ook voor de route de trend dalend.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: