VVZ03 Alphen-Chaam – Grashoek (gem. Peel en Maas) 104 km.

Hof van Heden

Soms raak je geïnspireerd door iets wat je onderweg ziet. Vanmorgen reed ik langs een huis met als opschrift Hof van Heden. Het ging mijn dag bepalen. Wat zouden deze bewoners bedoelen? Is het een waarschuwing om vooral nu te leven, het hof is hier en nu en mooier wordt het niet. Of bedoelt men te zeggen dat er geen hof van Eden is geweest? Dat de verwijzing naar de paradijselijke tuin, waar alles in harmonie is, nooit bestaan heeft.

Terwijl ik fietste door het Brabantse land, dacht ik er overna. Zoals velen ken ik ook de bijbelse ontstaansgeschiedenis. Ook herinner ik mij een uitleg, die verwijst naar het onstaan van dit verhaal. Het is immers een verhaal, ooit vertelt. Het is door een Joodse priester verwoord. Toen de Israëlieten, verbannen uit hun land, Nebukadnezar moesten dienen. Als ik het mij het goed herinner… zo’n 600 v Chr. En in den vreemde komen de vragen. Wie zijn we, waar komen we vandaan, wat doen we hier en waar gaan we naar toe? Dan ga je naar de Priester… en die vertelt het verhaal over wie en wat, maar vooral over de hoop en over de schepping. Hij is zelfs gedurfd bezig. Hij vertelt dat God de maan en sterren heeft gemaakt. Terwijl hier in Babel dat de goden zijn! Hij durft. De aanhoorders zullen gegniffeld hebben. Onze overheersers/eigenaren aanbidden de verkeerde goden. En zo komt hij ook bij de eerste mens en het paradijs. Wat heerlijk moet dat zijn geweest om als slaaf, 24 uur in dienst van Nebu te horen dat het ook anders kán. Niet meer slaaf van de 24 uurseconomie. Ach ik denk wat af, op de fiets…

De rit van vandaag gaat moeizaam. Ik heb vruchtvlees in mijn benen i.p.v. spieren. Het komt door de beroerde nacht. Het was stervenskoud. En lag alleen op een ongeopende camping. Ik lag met een oor steeds te luisteren; hoor ik iets?

Hilvarenbeek
Oirschot

Limburg!

En nu ben ik in Limburg. Gelukkig was de camping, die op de route ligt, open. Nou ja, de eigenaren zeiden: dán is hij nu open. Ze moesten eerst boodschappen doen, bel maar weer als je voor het hek staat, dan doen wij hem op afstand open… zo gezegd, zo gedaan. Het is een mooi terrein. En verantwoord! Het heet ook geen camping, maar: Uitspanning Zonnedauw. En Geeft je nieuwe energie. Zo luidt de onderzin. Duurzaam kamperen, energie neutraal, alles zelf opgewekt, hergebruikt. En denk niet dat het niet luxe is! Het sanitair gebouw heet Badhuis. En ik hoef niet in mijn tent de blog te schrijven, maar in een soort huiskamertje. Knus en warm. Je kunt daar een boekje kezen, of zo.. zegt At de Koning, zo heet de eigenaar, lees ik net op de website. De Koning… ik ben warempel hier in het Hof van Eden!

Het eco sanitair gebouw, geen muntjes 😉 mijn tent staat rechts
Recreatie ruimte, om te bloggen o.i.d.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: