DH07 Terug naar de kust (Newmarket – Harwich 103 km)

We staan vroeg op en hebben gisteren besloten om efficiënt naar de ferry in Harwich te fietsen. In de vroegte, bij het verlaten van Newmarket zien we de training van de paarden en de berijders.

Newmarket

Een paar kilometer later komen we in Edmunds St. Bury’s. Een mooie abdij, met tuin en idem kathedraal. Het is een zeer oude stad, met bijzonder verhaal over de oude Engelse koning Edmund de martelaar die hier begraven ligt.

Edmund st.Bury

De dag verloopt snel, zo ook gaan de laatste fietskilometers. In Harwich informeren we bij de plaatselijke v.v.v. we waar de ferry vertrekt en of er niet een camping dichtbij is. Want de eerdere geplande camping ligt 9 mile terug, heuvels op. Daar zitten we niet op te wachten. In een dorp voor Harwich is er nog een camping die tenten accepteert; Zo gaat dat hier. De camping ligt achter de plaatselijke pub.

In totaal hebben we in 50 uur en ruim 600 km door Engeland gereden. Een goede indruk van zowel het land als haar inwoners gekregen. Ze zijn niet alleen beleefd maar ook geïnteresseerd en hulpvaardig. Het was een mooie reis, met mooie ontmoetingen in een nieuwe omgeving. Morgen weer terug via Hoek van Holland.

Ik bedank jullie voor alle reacties. En: Kijk later, in de loop van september op de pagina (Klik hier) voor de epiloog van deze fietstocht. Het rondje Dover, Brighton, Londen, Cambridge , Harwich is afgerond!

2 reacties

  1. Zo! Wat een feest der herkenning zeg, bij het lezen van deze blogs! Ik had deze week echt geen tijd dus nu net alle afleveringen ge-binge-blogt😁. Veel plaatsen heb ik tijdens eerdere reizen bezocht dus mooi om terug te zien. En wij hebben ook ervaren hoe lief en behulpzaam de Britten zijn. Zo fijn! Beste afstanden zijn afgelegd zeg. Smaakt het naar meer?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: