ZHP18 Tempo in de Boheemse heuvels (Dobriv  – Konstantinovy Lazne 72 km)

Het is een prachtige dag om te fietsen. Zonnig, niet warm. Bij een supermarkt, ergens na Plzen, staat een politieagent. Ook met fiets. Hij spreekt redelijk Engels. Of dit een e-bike is? Nee, een pinion gearbox. Manpower is what its moves! Hij zegt dat het eigenlijk wel nodig is hier in de heuvels. Beetje gelijk heeft hij wel. Maar het gaat om het tempo. Net zoals je een trap oploopt, als je traag naar boven gaat, of blijft wachten, is de weg omhoog slopend. Het draait om tempo. Niet de snelheid is belangrijk, wel de continue gang. Net zoals je een trap oploopt. Met een continue tred ben je zo boven.

Sommige stopborden zijn overbodig

Eerst nog leuke dorpjes, maar na Pilzen is het leeg en zijn er geen voorzieningen. Enkel heuvels.

Het vakantieseizoen is begonnen. De camping in Konstantinovy Lazne is erg vol, met vooral Tsjechen. Ik prop mijn tentje ertussen, of beter, er naast. Dicht bij de uitgang. Ben morgen weer snel weg.

Het plaatsje is een romantisch kuuroord wat uitkijkt op de Boheemse heuvels. Daar is hier, op de camping niets wat daar aan refereert. Ik denk dat ik zo maar eens naar het dorp terugfiets. Al is het alleen maar voor een blik op de heuvels. Want morgen staan ze weer op het menu.

Camping La Rocca

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: