GG02 Roem, Rijkdom, Ruimte (en een beetje regen) Bourtange – Uithuizermeeden 102 km)

Geheel in stijl met het roemruchte vestingsverleden, krijg ik het ontbijt in klederdracht geserveerd. Toch leuk, al blijft het jammer dat gisteravond de horeca dicht was. Bourtange was een beetje een belegerd spookstadje.

Bourtange (exit)

De zon schijnt zowaar waterig, af en toe, als ik langs prachtige herenhuizen fiets in Bellingwolde. De rijkdom straalt er van af. Schril is dan ook het contrast met Delfzijl. De verpauperde winkels en ook huizen, in het centrum geven mij sombere gevoelens. Ik fiets snel verder. De ruimte weer in. Richting Eemshaven.

Delfzijl

Als ik op het noordelijkste stukje vasteland ben, trekt de wind aan en komt de regen. Een paar kilometer landinwaarts, door Uithuizermeeden heen naar mijn B&B. In Uithuizen, waar de route verder gaat, staat de Menkemaborg. Een soort Gronings kasteel. Maar nu een museum, over o.a. Groningse Jonkheren. Ja, die waren hier ook. Ruimte zat, maar wel vergane roem.

Info over de route, Bommen Berend en bijvoorbeeld Stadskanaal, kijk op deze pagina: Rondje Groningen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: