GG03 Het Hoge Land en Het Laatste (Wester)Kwartier (Uithuizermeeden – Groningen 125 km)

De combinatie van regen en (veel) wind hield mij een dag extra in mijn prettige en comfortabele B&B. Een aanrader wie deze ronde ook maakt en in deze omgeving een overnachtingsplaats zoekt (Klik hier voor website). Dus had ik tijd voor een bezoek aan de borg, waarover ik schreef in mijn vorige blog. Een paar foto’s:

Het schermert nog op deze laatste zomertijd-donderdag van 2020. Ik ontbijt om half 8 en krap een uurtje later rij ik de ommelanden weer in en gezien de aard van de route, gaat deze langs de dijken naar het Lauwersmeergebied. Niet alleen maar langs, ook bijvoorbeeld Pieterburen wordt aangedaan.

Camping, B&B Lentemaheerd

Het is wel droog, maar een harde zuidwesten wind doet de vrees toenemen dat dit geen makkelijke dag zal worden. Het gebied is meest open en ik heb de wind schuin, of pal tegen. Ik besluit het stuk naar Lauwersoog over te slaan. Naar het eindpunt is zo’n 150 km en dat is wel veel voor een dag. Dan loop ik 30 km in en het Lauwersmeergebied ken ik al van een vorige fietstocht.

Waddenzee dijk

Wierden, sloten, graslanden en kronkelende wegen geven afwisseling in het wijdse landschap. Langs de provinciegrens, en soms iets erover heen rijd ik in het laatste kwartier van de Ommelanden: het Westerkwartier. De Stad nadert, het laatste kwartier van deze route tikt. Door het stadspark, de laatste herfstkleuren. De laatste tellen van deze fietszomer. De wintertijd kan ingaan.

De zon net op en in de rug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: