Podcastafleveringen #73 en #74

Op deze eerste april heb je nog de twee laatste Fietsvakantie Podcast afleveringen van mij te goed. Wellicht heb je ze al gehoord als je de podcast volgt. Omdat ook alle afleveringen op deze site terug te vinden zijn (De Fietsvakantie Podcast: Het Geluid van Fietskriebels) post ik ze ook. Het zijn de laatste afleveringen van de afgelopen winter, die overigens nu ik naar buiten kijk nog niet aflopen lijkt te zijn. De tuin met zijn net uitgelopen planten, de kikkerdril in de vijver, het ligt onder een paar centimeter sneeuw. Zo gaat dat in april.

De komende weken besteed ik aan de laatste voorbereidingen van mijn fietstocht in Zuidwest Europa. Je ziet de blogs hierover vanzelf verschijnen. En over podcasten gesproken, ook terwijl we onderweg zijn, zullen er afleveringen gemaakt worden. We, omdat ik samen met fietsvakantiegangers, terwijl ook zij op fietsvakantie zijn met hun zal spreken over de fietsbeleving, de routes die we rijden, de plussen en minnen, waarschijnlijk hoor je ook weer veel tips voorbijkomen. Velen hebben zich al gemeld. Ga jij ook op fietsvakantie? Voor het eerst of al geroutineerd? En wil je mee doen om elkaar te informeren en inspireren, geef je dan op. Dat kan via mail of eenvoudig via de feedback-knop. Leuk om elkaar dan te spreken!

1650524400

  dagen

  uren  minuten  seconden

tot

Fietstocht Zuidwest Europa

#73 Meer Meters Met Minder Moeite

Joos (75) gaat als bijzondere fietsreiziger door het leven en hierover vertelt ze in deze aflevering. Geïnspireerd door de vorige afleveringen van de podcast nam ze contact op om haar verhaal te doen. Een leven lang, met als rode draad steeds de fiets. De laatste tijd zelfs op een ligfiets, want op de ligfiets maak je meer meters met minder moeite! Het liefst maakt Joos korte fietsreizen, van 1 tot maximaal 2 weken. Toch is ze ver van huis geraakt op de fiets: Ierland, Zweden en Noorwegen en Zwitsersland. Zelfs dit jaar wil Joos vanuit haar woonplaats in Zuid-Beveland naar Bergamo gaan fietsen. De muziek die bij haar fietsbeleving past is van Polegala, traditionele Balkanmuziek. ‘De fietstochten die ik in mijn eentje heb gemaakt, vooral de wat uitdagendere ondernemingen gaven mij altijd achteraf een enorm tevreden gevoel. Het was gelukt. Een soort rijkdom in je hoofd. Zoiets heb ik ook meegemaakt met Polegala.’ Aldus Joos.  Een foto van Joos met haar ligfiets kun je zien op Instagram en op de Facebook pagina van Fietskriebels. Ik wens je weer veel inspiratie en luisterplezier! 

#74 In Het Wiel Van Camille (3) en SLOT Derde Seizoen

We volgen Camille op zijn fietsbeleving door Europa en tijdens zijn verblijf in Portugal vertelt hij in deze aflevering wat de status is van zijn fietstocht. Wat hij heeft beleefd vanaf Granada naar de rots van Gibraltar en langs de kust van de Algarve ‘omhoog’ naar Lissabon. Veel inspiratie en luisterplezier!! Het is tevens de laatste aflevering van het derde seizoen van de Fietsvakantie Podcast. Met een laatste dank aan alle gasten van de afgelopen 30 afleveringen en aan de luisteraars, nog een oproep om mee te doen met de nieuwe serie: Samen Op Fietsvakantie Deze Zomer! Geef je op d.m.v. een mail aan: contact@fietskriebels.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: