40 Dagen 40 Fietstochten: Bezingme (nabij Bourlogne s.M) – Sluis/ Breskens

We gaan de laatste week in van de reeks 40 fietsideeën. Wellicht kom je op een idee om een bepaalde route te fietsen of een streek te bezoeken. Idee nummer 36 fietst in West Vlaanderen en maakt gebruik van de Groene Valleien Route. Niet alleen de route naam spreekt tot verbeelding. Je voelt je nu al langs mooie beken en groene dalen met gele akkers glijden. Zeker als je de website bezoekt (zie de groene knop hieronder). De hoofdroute wordt samengesteld met: de Vlaanderen route, de Groene Valleien hoofdroute en de Eifel route samen goed voor 1035km. Zo is daarop te lezen. Van oost naar west, of andersom natuurlijk. Als je dichtbij huis wilt blijven of gewoon deze gebieden wilt ontdekken, is deze route een mooie suggestie. Het hart van het traject loopt van Boulogne-sur-Mer naar Trier over 637 km, voornamelijk door Noord Frankrijk.

1680994800

  dagen

  uren  minuten  seconden

tot

Start van het Fietsseizoen 2023

In dit blog het derde deel van onderstaand traject van Zuid Frankrijk naar Nederland, waarover je eerder las. Het derde en laatste gedeelte maakt gebruik van de Vlaanderenroute, onderdeel van de Groene Valleien Route.

De route bestaat van zuid naar noord uit 3 trajecten:

 • van Hendaye tot Nantes (~870 km)
 • van Nantes naar Boulogne sur Mer (~670 km)
 • van Boulogne naar Sluis (~180 km)

Omschrijving van de route

Naar het Vlakke Vlaamse Land

We gaan richting Le Wast en onder Calais langs door een groot natuurpark Parc Regional des Caps ed Marais d’Opale. Een van de laatste heuvels moet hier worden beslecht. Er zullen nog drie kleinere volgen. Na de oversteek van de A25 is het nog 10 km voor we Vlaanderen bereiken in Oost-Cappel. Diksmuide is al wat groter en Brugge steelt de show. De route gaat er mooi doorheen. Nog een kilometer of 15 en dan steken we de Nederlandse grens over, zo’n kleine 1.800 km na Spanje.

Nog 5 berichten naar Pasen

 • wanneer gereden? In juni 2022
 • aantal kilometers:208 km
 • aantal hoogtemeters: 961 hm
 • aantal uren gefietst: bijna 14 uur
 • aantal dagen gefietst: 2 dagen
 • de zwaarte van de route:  Licht gemiddeld inspannend
 • het wegdek van de route: over provinciale wegen allen autoluw
 • wat waren de hoogtepunten ?
  • vele leuke dorpjes in een mooie omgeving zoals Lo-Reninge
  • Brugge

Hoe was deze fietstocht?

Groene Valleien West / Vlaanderenroute

Dit is slechts een klein traject om naar de hoofdroutes toe te rijden, of om weer in Nederland te komen. Je komt door verstilde Franse dorpen en drukkere bourgondische Vlaamse steden. Het geeft een goed gevoel van de eigenheid van de regio’s. Zowel aan de Vlaamse als Zeeuwse kust (maar ook meer landinwaarts) zijn voldoende faciliteiten. Route is over stille landwegen of over de goede Belgische infra.

Meer informatie over deze route vind je via deze pagina:

Podcast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: