BC11 +12 Sinterklaas & Trulli in zicht (Ruvo di Puglia – Bari [49 km 143 hm] – Locorontodo 94 km 874 hm])

Bari is een grote haven- en hoofdstad van Pugia. Het heeft mooie pleinen en kleine steegjes en straatjes in de binnenstad. Druk met toeristen, de prijzen en de service is er naar. Trekker is zeker de basiliek waar Sinterklaas zijn rustplaats heeft. Zeker uit Spanje met stoomboot hier aangekomen. Ik zag geen Pieten, van welke kleur dan ook. Sint heeft overigens wel een Turks kleurtje. Ik laat de mythe in stand. Dat doen veel gelovigen, we zien ze bidden in de tombe waar hij rust. Sint Nicolaas wordt hier in ere gehouden.

20 mei feestje in Bari
Op het Piazza S.Nicola

Na Bari gaat de route weer landinwaarts, naar andere toeristische attracties: Alberobello doet niet onder voor Bari met een hele Trulli wijk. Leuk om te zien, bussen vol en schuilend voor de regen. Een paar kilometer verder ligt Locorontodo, wat ronde plaats betekent. We kunnen hier overnachten naast het voetbalstadion. Het is zondag en gratis. Straks bezoeken we het stadje.

2 reacties

  1. 2x het zelfde filmpje, dat klopt vast niet. Ik geniet weer van de dagelijkse tochten door mooi landschap en met verrukkelijk eten. Veel succes!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: