TG10 Eerst zacht glooiend de Jura in, dan stijgen naar 935 meter (Guewenheim – Tavannes 97 km)

Ik word wakker van stevig beierende klokken. Voor het eerst heb in een keer doorgeslapen. Gisteren kon ik nog een wijntje drinken aan de bar van deze comfortabele camping. (Kosten voor een nacht € 8,30 incl douchen en WC papier 5☆ dus.) Ik ging met de kippen op stok en de mobiel uit. De rit van gister eiste zijn tol.

Ze houden hier van vroeg opstaan. Het is pas 6 uur. Nu moet ik er ook uit. Door middel van mijn dagelijkse yoga oefening verlaat ik mijn tent. Kook de eieren, maak koffie en ruim de tent op. Daarna kies ik om 8 uur het ruime sop naar Soppe-le-bas. Daar zit nog een verhaal aan vast. Ik wilde het gister je nog niet schrijven, toen was ik nog te ontstemd. Maar vanmorgen gaat alles goed, dus maakt het niet meer uit.

Gisteren reed ik deze camping voorbij, want ik had er een verder gezien in Soppe. Doch toen ik er was, bleek ik verkeerd gekeken te hebben. De camping was 25 km verder in Seppois-le-bas. Balen. Normaal zou ik door zijn gefietst, maar nu aan t einde van de dag verlangde ik naar mijn net gekochte worstjes en veldsla met rijst. Dus koos ik voor terug fietsen via een andere route. Iets van 5 km. Maar oh die kilometers tellen hier dubbel!

Brood en iets lekkers bij de bakker

De rit door de Elzas gaat door gezellige dorpjes. Het leeft hier meer dan in het hiervoormaals. Waar geen winkels zijn (op de kapster en de apotheek na). Ook het laatste stuk gaat over een oude spoorlijn. En bij een verlaten grenswacht rij ik Zwitserland in.

Grenswacht

Na het eerste dorp is het gedaan met de pret. Nu is het klimmen. De Col des Rangiers moet onder de categorie gemeen worden genoteerd. Eerst smerig stijl, dan lang klimmend tot 856 meter.

Col des Rangiers

Maar nog niet klaar. Hierna volgt een nieuwe uitdaging. Gorges du Pichoux is 935 meter hoog. De klim is over 10 kilometer verspreid. Genieten dus. Vooral van de afdalingen. Er zitten weinig bochten in, dus vliegtuigstand aan!

Ik speelde met de gedachte om in Tavannes een B&B of Hotel te nemen. Dit is hier geen toeristisch gebied en campings zijn er niet. Ik google..op één na. Omdat het mooi weer is rij ik daar naar toe. We zijn eigenlijk nog niet open, zegt de campingvrouw. Maar het is geen probleem voor 1 nacht. Ik moet wel douchen bij de vrouwen. De mannenafdeling is niet aangesloten. Geeft niet ik ben toch de enige gast.

Morgen naar Bern. Dagje rust?

Eerst morgen eens wat uitslapen, als de klokken het toelaten. Bern is immers niet ver meer.

8 reacties

  1. Hallo, ik volg je blok, en heb gesacht, als je CH aandoet, kan ik je een overnachting in ZH aanbieden, maar waarschijnlijk laat je de grote stad links liggen. Kan ook op de terugweg. Overigens vonden wij Nancy ook super. Vooral ook de jugendstil daar. Geniet van de ch-Jura, die is traumhaft. Gr J

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: