Terugblikken: gelukkig hebben we de…… video nog!

Zoals ook de temperatuur de laatste dagen op-en-neer, maar vooral gestaag naar beneden glijdt, zo vervallen we langzaamaan naar het einde van het jaar. Vervallen in de zin van terugvallen. Terugvallen op waar we gestart zijn. Immers ieder eind, heeft weer een nieuw begin.. De herfst laat ook dit jaar weer zien hoe mooi een afsluiting… een tot besluit is.

Aan dat tot besluit, heb ik de laatste weken gewerkt. De beelden, de routes van 2019 trokken voorbij; De prille koude in maart, de ijzige nachten eerst in mei, die warmer werden in de tijd. De harde wind langs de kliffenkust van Zuid-Engeland. Bergpassen en scherpe heuvels. Mooie vergezichten de dalen in of over water. De verstilde dorpen en majestueuze steden. Het opstaan met de zon, de regen op de wangen. De vele ontmoetingen, spontaan. Soms met verbazing: ‘helemaal met de fiets!’ Soms met ‘dat wil ik ook!’ Maar deze, van een mede tentenfietser is mij het meest bijgebleven: ‘Wij hebben de mooiste hobby die er bestaat!’

Met mijn blogs, met de verhalen, de beelden, wil ik dié sfeer overbrengen. Die van de mooiste hobby die er bestaat. Je op eigen kracht voortbewegen waarbij elke dag weer helemaal nieuw is, die een nieuwe omgeving en een andere cultuur laat zien. Niet wetend wat er op je pad komt en waar je zult overnachten. De landen en regio’s ‘voelen’ en de natuur in je opnemen – alsof je die absorbeert. Het is reizen… met de menselijke maat.

Mijn blogs probeer ik altijd kort en bondig te houden. Terugkijkend op 2019, heb ik een video gemaakt, waarbij ik getracht heb die sfeer over te brengen. Op hoop dat het íetsje gelukt is. Wat sowieso niet gelukt is, is het bondig houden. De video duurt zo’n 30 minuten.. maar ja, misschien ‘vliegt’ de tijd wel om. En is het zo weer lente, de start van nieuwe fietsavonturen!

Overzicht in beeld en geluid over de 4 fietstochten van 2019

Benieuwd naar de eerste geplande reis van 2020? Klik hier voor een blik in de toekomst

DH07 Terug naar de kust (Newmarket – Harwich 103 km)

We staan vroeg op en hebben gisteren besloten om efficiënt naar de ferry in Harwich te fietsen. In de vroegte, bij het verlaten van Newmarket zien we de training van de paarden en de berijders.

Newmarket
Lees Meer

DH06 Glad en strak door Cambridgehire (Harlow – Newmarket 94 km)

Op een landschappelijke onderbreking na, rond het dorp Clavering, rijden we meest op de snelle wegen naar Cambridge. We zijn er om 2 uur.

All saints church Rickling
Clavering

In de studentenstad rijden we langs oude gebouwen van diverse campi. Kopen een lunch van een Roemeen op de markt en maken een plan voor de overnachting. Campings in de buurt zijn of voor scouting of gesloten. We bellen ook alvast naar een camping in de buurt van Harwich.

Lees Meer

DH05 Sightseeing Londen, Greenwich and to much (Londen – Harlow 108 km)

De dag die je wist dat zou komen

Vanuit Crystal Palace naar the City met duizenden andere fietsers, is het goed om te zien hoe automobilisten en fietsers elkaar het leven niet onmogelijk maken. Er wordt ook nauwelijks getoeterd. Een van de Nederlands sprekende fietsers vertelde onderweg, dat er elk jaar meer bijkomen. Wij nemen de route via de Tower of London en hij kiest voor een veiliger oversteek van de Thames.

Lees Meer

DH04 Door dorpen, bossen en parken naar de metropool (Crawley – Londen 73 km)

De eerste vliegtuigen maken mij wakker, en ik hoor het regenen. Na mooie dagen nu echt Engels weer. Om 8 uur voegen we ons met poncho in het drukke verkeer. Eerst rond het vliegveld, daar zien we de eerste keer Londen vermeld staan. Meest zonder aparte fietspaden, delen we de weg met snelverkeer. Het voelt niet alleen onveilig en wend ook niet. In Horley kopen we ontbijt en dan gaat de zon weer schijnen. Het blijft mooi weer, en de route steeds mooier. O.a. door veel parken.

Lees Meer