DH07 Terug naar de kust (Newmarket – Harwich 103 km)

We staan vroeg op en hebben gisteren besloten om efficiënt naar de ferry in Harwich te fietsen. In de vroegte, bij het verlaten van Newmarket zien we de training van de paarden en de berijders.

Newmarket
Lees Meer
Advertenties

DH06 Glad en strak door Cambridgehire (Harlow – Newmarket 94 km)

Op een landschappelijke onderbreking na, rond het dorp Clavering, rijden we meest op de snelle wegen naar Cambridge. We zijn er om 2 uur.

All saints church Rickling
Clavering

In de studentenstad rijden we langs oude gebouwen van diverse campi. Kopen een lunch van een Roemeen op de markt en maken een plan voor de overnachting. Campings in de buurt zijn of voor scouting of gesloten. We bellen ook alvast naar een camping in de buurt van Harwich.

Lees Meer

DH05 Sightseeing Londen, Greenwich and to much (Londen – Harlow 108 km)

De dag die je wist dat zou komen

Vanuit Crystal Palace naar the City met duizenden andere fietsers, is het goed om te zien hoe automobilisten en fietsers elkaar het leven niet onmogelijk maken. Er wordt ook nauwelijks getoeterd. Een van de Nederlands sprekende fietsers vertelde onderweg, dat er elk jaar meer bijkomen. Wij nemen de route via de Tower of London en hij kiest voor een veiliger oversteek van de Thames.

Lees Meer

DH04 Door dorpen, bossen en parken naar de metropool (Crawley – Londen 73 km)

De eerste vliegtuigen maken mij wakker, en ik hoor het regenen. Na mooie dagen nu echt Engels weer. Om 8 uur voegen we ons met poncho in het drukke verkeer. Eerst rond het vliegveld, daar zien we de eerste keer Londen vermeld staan. Meest zonder aparte fietspaden, delen we de weg met snelverkeer. Het voelt niet alleen onveilig en wend ook niet. In Horley kopen we ontbijt en dan gaat de zon weer schijnen. Het blijft mooi weer, en de route steeds mooier. O.a. door veel parken.

Lees Meer

DH03 in Topgear-stand vanuit het drukke Brighton naar Gatwick (Alfriston – Crawley 82 km)

Zeezicht

We vertrokken om half 8 om de wind voor te zijn. We moesten immers nog tot Brighton langs de kust. Het lukte deels, maar de tegenwind speelde weinig parten. Komt, denk ik, omdat we goed uitgerust waren en er op ingesteld. In Brighton nam Jan zelfs een duik in de Noordzee.

Een frisse duik met de pier op de achtergrond
Lees Meer