SG01 Del två började! (Bredäng /Stockholm  – Äsåsen / Entköping (96 km 602 hm)

Deel twee is begonnen! Go west, op naar Göteborg. Niet helemaal west, eerst meer noord-west, zoals je ziet. De route gaat via de noordkant van de grote meren, om later naar Göteborg af te zakken.

Ik ben zo licht als een veertje en goed uitgerust. Eergisteren hebben we de oude stad bezocht en gisteren een rondwandeling gemaakt op een van de eilanden van Stockholm.

Omdat een volgende camping zeker 10 km van de route ligt, wachten Hein en Ingrid mij op bij een Park4Night. Hierna ga ik tot Göteborg weer solo verder.

Het parcours van vandaag speelt zich eerst af in de agglomeratie Stockholm. Het duurt tot 30 km vanaf het centrum dat de bebouwing plaats maakt voor het Zweedse platteland.

Hier trekken boeren met hun tractoren over het land. Grote stofwolken achter zich aan. Het heeft al een tijd niet meer geregend en zon, zon, zon is wat het weerbericht letterlijk aangeeft. Ik zal afscheid gaan nemen van de extra jassen en regen kleding. Of is dat de goden verzoeken?Ook het stoeltje is ongebruikt,  dus kan mee met Hein.

Op de stadscamping sprak ik kort met een Zweed uit Göteborg. Hij was er voor zijn dochter,  want Taylor Swift treedt op dit weekend. De lente is laat begonnen, zei hij. Maar nu is het bijzonder mooi. Gezien de bloeiende narcissen enzo, loopt de natuur hier 1,5 tot 2 maanden achter. De combinatie van een koele natuur met volop zon, maakt dat het goed weer is om te fietsen.

Veel zin en benieuwd wat deze nieuwe tocht en nieuwe fietsweek gaan brengen!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.